domingo, 17 de mayo de 2009

PREMIS “CIUTAT DE CARCAIXENT"

Tres alumnes de batxillerat del nostre Institut obtenen premis al certamen literari "CIUTATS DE CARCAIXENT",


La AMPA del Institut vor sumarse a les totes les felicitacions de la comunitat educativa i fer extensiva aquesta felicitació als seus professors.



Noticia publicada a la pàgima web de l'Editorial BROMERA :

"Aquest dimecres, 13 de maig, s’ha donat a conéixer el veredicte dels XIV Premis Literaris Ciutat de Carcaixent. Es tracta d’un certamen literari amb el qual l’Ajuntament de Carcaixent fa palesa la seua aposta ferma pels joves escriptors. Així, aquesta convocatòria s’adreça als alumnes de 2n cicle d’ESO, cicles formatius de grau mitjà i superior i Batxillerat. Consta de dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i l’Arminyana i Canut de Poesia.

A l’acte de lliurament –que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent– han assistit, juntament amb els guanyadors dels diferents guardons, Isabel Gómez Vayà, regidora de Cultura i Educació, i Joan Carles Girbés, cap de publicacions d’Edicions Bromera. A més, ha clos l’acte l’actuació de la soprano Empar Llàcer i el trio de corda format pels violinistes César Navarro i Carmina Castillo i la violoncel·lista Beatriz Barrachina.

En aquesta edició han presentat els seus escrits un total de seixanta-nou joves –pràcticament el doble que l’anterior convocatòria–. La major part dels participants són de la Ribera, però també d’altres llocs com Ibi, València, Torrevella o Castelló de la Plana. Entre tots aquests joves escriptors, els guardonats han estat els següents:

Premis de Narrativa Curta Soleriestruch:

1r Premi:

Ítaca Express, d’Andrea Sánchez Bernet, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Campanar de València.

2n Premi:

Realitats fictícies, d’Òscar Estrada Pastor, alumne de 2n de Batxillerat del Col·legi Sant Antoni de Pàdua de Carcaixent.

Finalistes:

1. Ferida incurable, de Marta Belda Ruiz, alumna de 4t d’ESO de l’IES Hort de Feliu d’Alginet.

2. Llegir et canviarà la vida (o la mort), de Marina Pingarrón Montoro, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Campanar de València.

Premis de Poesia Arminyana i Canut:

1r Premi:

Contratemps, de Neus Salvador Costa, alumna de 2n de Batxillerat de l’IES Campanar de València.

2n Premi:

Desvel, de Zoe Gascó Martínez, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

Finalistes:

1. Els secrets de la nit, d’Eva Delás Fayos, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

2. Renecs, de Laia Dasca Vila, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva.

Els guardonats amb els primers premis rebran 650 €; els dels segons premis, 350 €, i els finalistes rebran cadascun un lot de llibres valorat en 170 €.

Els vuit textos seleccionats (quatre de narrativa i quatre de poesia), entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova».

El jurat ha estat presidit per Isabel Gómez Vayá, regidora d’Educació i Cultura, i el componien els professors de Valencià Empar Bria i Pelufo, Alicia González Borràs, Juan José Orquín García i Rafael Pla Gregori; l’escriptor Josep Franco; el bibliotecari Vicent Orquín López; Enric Salom Ramon, com a representant d’Edicions Bromera, i la bibliotecària Lola García Hinarejos, com a secretària."

No hay comentarios: